På 483 Amsterdam Avenue i New York ligger restaurangen Good Enough To Eat.
Krogen startade 1981 och det mest intressanta med den är inte maten, inte servicen och inte läget. Det mest intressanta är namnet; Good Enough To Eat.
Genom namnet har gänget bakom krogen valt att varudeklarera sina ambitioner. Man siktar inte på att bli den bästa restaurangen i New York, däremot är man Good Enough To Eat. Man är "bra nog" eller "tillräckligt bra" för att vara ett omtyckt och populärt ställe med bra mat och trevlig stämning.
Själv kan jag tycka att det är alltför mycket fokus på att vara bäst. För en tid sedan gav Hampus Jakobsson, grundare av mjukvaruföretaget TAT, ett konkret råd till unga blivande entreprenörer: "Om man inte kan bli bäst i världen på det man gör ska man inte göra det".
Nähä; och alla vi andra då som är bra på det vi gör men inte bäst i världen och som inte har någon ambition att bli det heller?
Med den typen av råd hade det inte startats många nya företag.
Vi måste tillåta oss att vara "good enough". Alla varken vill eller kan vara bäst i världen, men gör ett jättebra jobb som företagare ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar