Har just läst klart Mons Kallentofts bok "Food junkie"; en bok om kärleken till mat och vad som kan hända om man blir besatt av att jaga den ultimata matupplevelsen. Den fick mig att minnas en del av mina egna gastronomiska upplevelser genom åren.
Som den fantastiska kött- och brödsoppan på den lilla krogen i en grotta med utsikt över Medelhavet i den italienska byn Castagneto Carducci. Eller den nykokta och varma krabban på puben i hamnen i Cahersiveen på södra Irland. Den pressade ankan på Hotel d'Angleterre i Köpenhamn är också värd att minnas. Liksom det grillade oxhjärtat på Rolfs Kök i Stockholm och bouillabaissen på Nordsjöns fiskar på restaurang Bij den Boer i Bryssel. Eller de grillade rockavingarna på gastropuben The Swan i engelska Norwich och kaningrytan på krogen Academia i Florens.
Men det behöver inte vara komplicerat, fancy eller en fin krog för att en måltid ska fastna i minnet. Den grillade korven på en enkel grill i skogen på stuteriet utanför Lobez i Polen var också klart värd att minnas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar